Što je mikropigmentacija?

Mikropigmentacija je metoda pigmentiranja ultra tankom iglom aparativno. Radi se vrlo tankom iglicom na vrlo maloj površini zbog čega su rezultati vrlo precizni. Najpopularniji su zahvati iscrtavanja usana čime im se daje na decentnom volumenu, iscrtavanje očiju u vidu stavljanja uske crte na kapak kako bi se dao vizualni volumen trepavicama (tzv. izvlačenje tuša), ili korekcija obrva čime se licu daje karakter. LONG-TIME-LINER® Conture® Make Up najnaprednija je i najkvalitetnija trajna šminka na svijetu.

Metoda je klinički ispitana, medicinski priznata i odobrena prema EFDS europskom standardu. Sam sustav razvijen je u suradnji sa znanstvenicima i dermatolozima kako bi se ispunili visoki estetski zahtjevi klijentica diljem svijeta. Definiraju ga inovativne metode trajnog šminkanja, boje koje se izuzetno dobro podnose, vrhunske tehnologije za posebno nježnu aplikaciju te stručnjaci koju su prošli vrlo strogu i iscrpnu edukaciju.

Neke od prednosti su: najprecizniji uređaj za pigmentaciju na tržištu. Posebna tehnika rada osigurava glatke konture i fine linije. Savršen uređaj za iscrtavanje mekih linija na kapku za poboljšan izgled trepavica. Osigurava vrlo prirodan izgled te nježnu konturu i nijansu usana. Jedinstveni dizajn uređaja i njegovih unutrašnjih dijelova osigurava iznimno precizno navođenje iglom što tretman mikropigmentacije čini posebno nježnim za vašu kožu. Tamo gdje drugi uređaji zahtijevaju više pritiska kako bi boja prodrla u kožu, uređaj LONG-TIME-LINER® Conture® omogućava operateru da nježno klizi po koži klijenata i bez ikakvog napora injektira boju u željeno područje. Trajni make up idealan je za ljeto jer daje trajne obrve i/ili usne koje more i sunce neće ‘oprati’ s lica.

Što je Long Time Liner®?

LONG-TIME-LINER® pigmenti su mineralnog i organskog podrijetla, proizvedeni u njemačkim laboratorijima i podliježu najstrožim zakonodavnim propisima EU. U više od 40 zemalja diljem svijeta provedene su razne studije koje su potvrdile dugotrajnost i visoku kvalitetu.

Izuzetno su sigurni za ljudsko zdravlje te se s kožom stapaju veoma prirodno, puderasto i ne izazivaju alergijske reakcije.

Neke od karakteristika LONG-TIME-LINER® pigmenta su: široka paleta pigmenata: 30 tonova za usnice, 15 boja za obrve, 4 olovke za oči. Visoka stabilnost, pokrivenost i sjaj boje. Mogućnost postizanja savršenog tona prema želji klijentica – od suptilnog do snažnog efekta. 30 godina iskustva u proizvodnji pigmentnih boja. Proizvedeno u skladu s EU propisima, kontinuirana kontrola kvalitete. Organski i anorganski pigmenti bez teških metala. Veganski i sterilni proizvod. Vrlo nizak alergijski potencijal.

Japansko iscrtavanje obrva izvodi se stvaranjem crtica na koži nožićem, koje se zatim popunjavaju pigmentom, dok kod postupka nanošenja trajne šminke pigment precizno unosimo u kožu. Stvaranjem crtica na koži može doći do upale, a kako je rez površinski, pigment se puno brže ispere. ‘Japansko’ tetoviranje obrva može trajati do godinu dana, dok oblikovanje obrva trajnom šminkom, tzv. puder obrve, rezultira postojanošću i do dvije godine.

Na tržištu postoji i microblading tehnika popunjavanja obrva, koja također podrazumijeva iscrtavanje obrva nožićem za punoću i debljinu.

Kako se pripemiti za tretman mikropigmentacije?

Nije potrebna nikakva posebna priprema za tretman mikropigmentacije.

Kod osoba koje imaju herpes, a žele raditi iscrtavanje usana i obrva, potrebno je uzimati terapiju 3 dana prije samog tretmana.

Tijek tretmana mikropigmentacije

Prvi korak su konzultacije na kojima se informira klijentice o tijeku tretmana mikropigmentacije, i obavezno se dogovara željeni oblik trajne šminke. Na konzultacijama se, između ostalog, taj željeni oblik iscrtava.

Zatim se odabire boja trajne šminke. Paleta boja uključuje tonove od onih prirodnih pa sve do najmodernijih nijansi koje se prilagođavaju tenu klijentice.

Tretman mikropigmentacije traje 3 sata.

Kada se radi trajna šminka na usnama, tzv. lip blush, one se prvo dezinficiraju, a zatim se na njih nanosi anestetik kako bi eventualni osjećaj boli bio minimalan. Sljedeći korak je iscrtavanje ruba posebnom olovkom koja neće izazvati alergijsku reakciju i koja istovremeno može ići pod kožu. U drugi sloj kože se ubacuje pigment, aparativno, putem ultra tanke igle, čime se zapravo pigmentira željena površina, točnije, započinje mikropigmentiranje iglicama. LONG-TIME-LINER® Conture® Make up metoda pomoću ‘full-lip-shading’ tehnike pigmentira dvije trećine usnica, a kao rezultat dobivaju se pune i savršeno oblikovane usne u odabranoj nijansi.

Iscrtavanje usnica podrazumijeva anestetik zahvaljujući čemu postupak ne boli.

Postupak iscrtavanja obrva je isti.

Za početak se rade dva do tri inicijalna tretmana u razmaku od nekoliko tjedana. Trajni make up, odnosno, učinak trajne šminke traje od 3 do 5 godina.

Kod kapaka i usana potrebno je napraviti proces refresha. Točnije, potrebno je obnoviti trajnu šminku svakih 3 do 5 godina, ovisno o intenzitetu i želji samih klijentica.

Trajne obrve, tzv. puder obrve, su nešto malo zahtjevnije, a postupak obnove radi se svakih godinu do maksimalno 2 godine.

Mjere opreza kod tretmana mikropigmentacije

Nakon tretmana mikropigmentacije, usne i obrve ne smiju se instantno izlagati suncu, te se moraju njegovati antibioticima u kremama.

Tretirano područje ne smije se vlažiti i ne smije se koristiti sauna barem 10 dana.

Rezerviraj svoj termin
    Prijavi se za latua newsletter i ostvari dodatne popuste i pogodnosti.